Uitgave van Stichting Centraal Theater Gorinchemdonderdag 23 februari 2017
Hieronder ziet u het overzicht van de komende voorstellingen in theater 't Pand.
U kunt direct de voorstelling bestellen door het aantal gewenste kaarten in te voeren en op de bestelknop te klikken. Uw bestelling wordt dan op het bestelformulier toegevoegd.
Wij wensen u alvast heel veel kijk- en luisterplezier bij de voorstelling(en).


Muziek
zaterdag 1 april 2017
Abspoel & Bischoff
Overleven Met BREL
Aantal:
Aanvang: 20:30u | Toegang: € 9,50 filmpje www
In hun programma Overleven met BREL maken we kennis met het nieuwe theaterduo Abspoel & Bischoff. Zij ontwikkelden een Brel-concept dat, naast geliefde chansons, persoonlijke verhalen en gedichten bevat. De voorstelling is te zien in theaters, caf chantants en op festivals in Nederland en Vlaanderen. Ne Me Quitte Pas, Marieke, Amsterdam, Mijn Vlakke Land en vele andere Brel-hits, ze zijn allemaal te horen in dit avondvullende muziektheaterprogramma.
Abspoel & Bischoff brengen een originele hommage aan de grote chansonnier Jacques Brel. Zij brengen de chansons aan de hand van persoonlijke verhalen en vertellen welke invloed Brel op hun leven heeft. Toen Abspoel en Brouwer elkaar ontmoetten, bleek dat zij een passie deelden voor Brel. Onwillekeurig begonnen ze te praten over periodes in hun levens, de goede en de kwade, en welke rol Brel hierin steeds speelde. Soms raakte Brel op de achtergrond. Maar altijd kwam hij weer op hun pad, en dan trokken ze opnieuw een LP uit de kast. Steeds waren er nummers die hen inspireerden of troostten. Ze besloten een voorstelling te maken waarin ze aan de hand van persoonlijke ervaringen vertellen, hoe groot de invloed van Brel op hun leven was en is. Daarmee het publiek uitnodigend om zelf na te denken over de impact van Brel op hun leven.

MuziekNog 7 kaarten!
vrijdag 7 april 2017
Marjolein Meijers
MUZIEK!
Aantal:
Aanvang: 20:30u | Toegang: € 9,50 filmpje www
Marjolein Meijers maakt muziek, al een leven lang. In 2016 staat zij 40 jaar op de planken! Met bandjes, De Berini`s, Jan Rot en solo met haar twee vaste muzikanten Walter en Onno Kuipers. Ga mee met Marjolein op een muzikale wereldreis. We vertrekken uit Rotterdam en gaan via Ierland, Bulgarije en Turkije met een grote zwaai naar Amerika. `MUZIEK!` staat niet alleen bol van prachtige muziek, maar zit ook vol vrolijke en ontroerende verhalen.

Muziek
zaterdag 8 april 2017
De Andersons
Hier Dooft Niets
Aantal:
Aanvang: 20:30u | Toegang: € 9,50 filmpje www
De Andersons veroverden voorgaande theaterseizoenen menig hart met hun muzikale hoogstandjes, potische pareltjes en hun onbedwingbare enthousiasme. Nu reist dit onwaarschijnlijke trio langs bijzondere locaties met 'Hier Dooft Niets', een hartstochtelijk en humoristisch theaterconcert waarmee ze ten strijde trekken tegen de onverschilligheid en een liefdevolle oproep doen tot verwondering.

"Verwondering is het begin van alle wijsheid", dat wist Aristoteles al en dat zijn De Andersons niet vergeten, dus als extra traktatie is er elke avond ook een inspirerende muzikant, schrijver, filosoof of kunstenaar te gast die zijn of haar verwondering met u zal delen.

De pers over voorgaande voorstellingen: "Wonderschone liedjes", "Ze zetten iets heel bijzonders op de planken. Conceptueel een vondst en qua acteren en zang een topprestatie.", "Een warme en overdonderende gebeurtenis".

Muziek
vrijdag 14 april 2017
Boom en Soeters
Oneindig laagland extra vrst.
Aantal:
Aanvang: 15:00u | Toegang: € 9,50  www
Multi-instrumentalist Izak Boom en bassist Bart Soeters hebben de handen ineengeslagen en brengen een avondvullende muziekvoorstelling met veel nieuw eigen materiaal; afwisselend diepgaand en luchtig van aard. Ze inventariseren hun persoonlijke belevenissen en inzichten op muzikale wijze en doen dit met de nodige zelfspot. De heren gebruiken hun complete instrumentarium; het snaren- en toetsenarsenaal van Izak en een mooie selectie van Barts prachtige bassen.

Muziek
vrijdag 14 april 2017
Boom en Soeters
Oneindig laagland
UITVERKOCHT
Aanvang: 20:30u | Toegang: € 9,50

Kleinkunst
zaterdag 15 april 2017
Koningstheateracademie
Lammerentoer XS
Aantal:
Aanvang: 20:30u | Toegang: € 9,50  www
De Koningstheateracademie is de meest succesvolle cabaretopleiding van Nederland in de afgelopen 10 jaar. Deze HBO-opleiding tot Bachelor of Cabaret in s-Hertogenbosch leverde onder andere festivalwinnaars af als Katinka Polderman, Jochen Otten, Pieter Derks, de Dames voor na Vieren, Louise Korthals en Kirsten van Teijn. En ieder jaar mag u alvast genieten van het nieuwe talent dat wij op mogen leiden. In de Lammerentoer!
Tijdens deze theatrale verrassingsavond ziet u in feite drie voorstellingen in n. Een derdejaars, een vierdejaars en een net-afgestudeerde student/act spelen ieder hun eigen voorstelling van 20-30 minuten. Dit alles wordt aan elkaar gepraat door de presentator van dienst, die uw gastheer van de avond is. De Koningstheateracademie biedt u met de Lammerentoer dus een kijkje in de toekomst van het Nederlandse cabaretlandschap. Wees welkom!

KleinkunstNog 6 kaarten!
vrijdag 21 april 2017
Elke Vierveijzer
Om Te Janken Zo Mooi!
Aantal:
Aanvang: 20:30u | Toegang: € 9,50 filmpje www
Elke Vierveijzer zingt Maarten van Roozendaal.
Een 'liedje' is een deuntje dat vervliegt. Maar een 'lied' kerft zich voor altijd in je huid. Elke Vierveijzer zingt, met aan de vleugel Michiel Wetzer, een selectie uit de mooiste liederen van n man die de kunst van het lied als geen ander verstond: Maarten van Roozendaal. Niet om te vervangen, maar om de liederen, zoals hij die zelf selecteerde vlak voor zijn dood, levend te houden. Van 'Alsof er niets is gebeurd' tot 'Het te late einde'.
Elke Vierveijzer studeerde af aan de Koningstheateracademie en was finalist in het Amsterdams Kleinkunst Festival 2015. De afstudeercommissie noemde haar "een jaloersmakend talent". Vanavond vertolkt ze de liederen van n van de beste liedauteurs, zangers en componisten die Nederland heeft gekend: Maarten van Roozendaal. "Mooi, mooi. Om te janken zo mooi!"

Muziek
zaterdag 22 april 2017
Fernando Lameirinhas
Een fado voor mijn vader
Aantal:
Aanvang: 20:30u | Toegang: € 9,50 filmpje www
In alle eenvoud vertelt en bezingt Lameirinhas in dit concert zijn levensloop, waarin zijn familiegeschiedenis en zijn muzikale geschiedenis onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Gedurende deze avond leert u Fernando cht kennen. Met zijn ongekende kwaliteiten als componist, tekstschrijver, zanger en gitarist zal deze prachtige muzikale avond en spijtbetuiging aan zijn vader voorgoed in uw geheugen gegrift staan!
Als jongeman werd Fernandos verleden beheerst door de verscheurdheid als migrant en het vroege overlijden van zijn vader. Maar naarmate de jaren verstreken en zijn muzikale carrire zich ontplooide is zijn leven als n lange, mooie compositie uitgetekend.
Zo hebben niet n, maar twee culturen hem gevormd. En ondanks zijn saudade, de Portugese term die zoiets betekent als heimwee, werkte het niet vastgeklonken zitten aan n traditie toch ook heel bevrijdend voor hem.

September | Oktober | November | December | Januari | Februari | Maart | April | Mei