29908
Uitgave van Stichting Centraal Theater Gorinchemvrijdag 26 april 2019
Uitgave van Stichting Centraal Theater Gorinchemvrijdag 26 april 2019
Cabaret
vrijdag 26 april 2019
Peter van Ewijk
Contact
  www Aanvang: 20:30u | Prijs: € 10,00
Peter van Ewijk werd gelanceerd zonder gouden plaat. Hij moest zelf maar uitzoeken hoe je nu precies contact maakt met anderen. Ondertussen, veertig jaar later, zijn de Voyagers nog steeds op zoek naar buitenaardse intelligentie, terwijl Peter het al moeilijk genoeg heeft met het vinden van binnenaardse intelligentie. Contact vertelt het fascinerende en vaak hilarische verhaal van de Voyagers en de gouden plaat.
Aantal:   
Cabaret
vrijdag 3 mei 2019
Begijn Le Bleu
Toch bedankt
  www Aanvang: 20:30u | Prijs: € 10,00
Begijn is al meer dan tien jaar een graag geziene gast op de Nederlandse podia om zijn eigenzinnige stijl. "...een waarachtig brok stand-up met een ferme knipoog naar het Nederlandse cabaret" schreef een Vlaams dagblad. Een unieke gelegenheid om deze sympathieke Vlaming en zijn wereld vol prikkels, emoties en chaos weer eens te ervaren.
Aantal:   
Dinsdagavond, Filmhuis avond!
dinsdag 30 april 2019
Bankier van het Verzet
Oorlog, geregisseerd door: Joram Larsen
Aanvang: 20:15u | Prijs: € 7,50 filmpje
Als bankier Van Hall in de WOII wordt gevraagd of hij zijn contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet. Samen met zijn broer, Gijs van Hall, bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als dat niet genoeg is plegen de broers de grootste bankfraude uit de Ned. geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse bank uit gesluisd.
Aantal:   
Toneel
zaterdag 4 mei 2019
Evert de Vries
Korczak en de kinderen
Aanvang: 20:30u | Prijs: € 10,00
Een aangrijpende relaas van de ontruiming en het op transport zetten van 66 weeskinderen en hun toegewijde begeleider in Warschau. Op basis van de teruggevonden aantekeningen schreef Erwin Sylvanus een toneelstuk dat in Warschau speelt tussen 1940 en 1942 en vertelt over de confrontatie tussen Korcak en het Duitse gezag, in de persoon van een Duitse commandant. Deze confrontaties laat Erwin Sylvanus ogenschijnlijk improviserend spelen.
Aantal:   
Kleinkunst
vrijdag 10 mei 2019
Martijn Kardol
Welkom
  www Aanvang: 20:30u | Prijs: € 10,00
In zijn tweede programma 'Welkom' staat de voordeur op een kier. Maakt Martijn hem verder open of gooit hij de deur dicht? Naast cabaretier is Martijn ook elke maandag te horen in de ochtendshow op 3FM als columnist en studeerde hij zonder specifieke reden Zweeds en sociologie.
Aantal: